2023-11-03

4. Tekirdağ Sosyoloji Günleri Toplum ve Sağlık Temasıyla Gerçekleştirildi



Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu olarak Tekirdağ Sosyoloji Günleri’nin dördüncüsünü düzenledik..

Üç oturum şeklinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın ilk oturumu bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan ÇETİN ve bölüm başkanımız Doç. Dr. Mehmet Güven AVCI’nın açılış konuşmalarının ardından başladı

Konferansın 1. oturumu Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’ın başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze VAROL, “Olağanüstü Durum ve Halk Sağlığı” üzerine konuşurken, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Dr. Gülhan GÜNDOĞDU, “Sağlığın Sosyal Hali ve Halk Sağlığı Belirleyicilerinin Tanımlanmasında Güncel Kavramlar” konusuna değindi. 1. Oturum Ziraat Fakültesi Prof. Dr. İsmail YILMAZ’ın “Gıda Güvencesi ve Toplum” üzerine konuşmasıyla son buldu.

2. oturum bölümümüz Araştırma Görevlisi Mustafa Ammar KILIÇ’ın başkanlığında gerçekleşti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Denizcan KUTLU “Sağlıksız Emek Gücü ve Sosyal Devlet: Çağdaş Sağlık ve Sosyal Politika Yaklaşımlarına Dayalı Bir Eleştiri” konusuna değindi. Bölümümüz Doktora Öğrencisi Sude SARIÇİÇEK “Toplumda İşitme Engelli Olmak ve İşaret Dilinin Önemi” hakkında konuşmasını gerçekleştirdi. Oturum, mezunlarımızdan ve halihazırda İstanbul Bilgi Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra DENİZ’in “Sağlık Sosyolojisi ve Sağlıklı Beden İmgesi” bağlamında değerlendirmesiyle son buldu.

Son oturum ise Doç. Dr. İhsan ÇETİN hocamızın başkanlığında gerçekleşti. Bu oturumda “Take Your Pills: Xanax” isimli belgesel, Uzman Psikiyatrist Murat Volkan BALCI ve katılımcılar eşliğinde sağlık ve sosyolojik perspektiften tartışıldı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği oturumlar toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.