2022-10-05

Sosyoloji Bölümü Açılış Dersi

Bölümümüzün bu yıl itibariyle başlattığı ve gelenekselleşmesini umduğumuz "Açılış Dersi", dekanımız ve bölüm başkanımız Prof. Dr. Celalettin Vatandaş'ın "Modernliğin Anlamı ve Krizleri" konulu sunumuyla gerçekleşti.

Vatandaş, modernliğin etimolojik ve tarihsel içeriğine değindiği konuşmasında, aydınlanma, modernleşme, kapitalizm, sömürgecilik, sekülerleşme gibi temaların ilişkisini tartıştı. Modernliğe atfedilen pozitif sembolik anlamların 20. yüzyıl boyunca yaşanan şiddet, açlık, savaşlar, işgaller, soykırımlar, sosyal adaletsizlik gibi sorunlar karşısında gücünü kaybettiğini, dolayısıyla sosyoloji öğrencileri olarak, içinde bulunduğumuz modernliğin ve (hatta post-modernliğin) sıkıntılarına karşı uyanık olmamız gerektiğini hatırlattı.

Program öğrencilerin soru cevaplarının ardından son buldu.

Hocamıza bu zihin açıcı konuşması için teşekkür ediyor, seneye bir sonraki Açılış Dersi'nde bütün bölüm arkadaşlarımz ve hocalarımızla tekrar buluşmayı ümit ediyoruz.